Business Internaţional

Furtunile cresc costurile asiguratorilor cu 66%

30.06.2005, 19:02 9

Costurile mondiale cauzate de furtuni vor creste cu doua treimi daca guvernele nu vor lua masuri imediate pentru reducerea incalzirii globale, relateaza BBC News.

Asociatia Asiguratorilor Britanici a declarat ca, in medie, costurile anuale generate de dezastrele naturale se vor ridica la 15 miliarde de lire sterline (22,5 mld. euro) pana in 2080, in cazul in care nu se vor lua masuri de prevenire a lor.

Membrii asociatiei au declarat ca aceste costuri ar putea fi reduse prin marirea eforturilor statelor de reducere a emisiilor de carbon si prin imbunatatirea masurilor de protectie.

Acest raport legat de riscurile financiare provocate de schimbarile climaterice s-a bazat pe rezultatele cercetarilor stiintifice ale Comisiei Interguvernamentale de Schimbare Climaterica.

Asociatia atentioneaza ca aceste costuri americane de asigurare impotriva calamitatilor intr-un sezon grav afectat de dezastre naturale vor creste cu 75% pana la un nivel de 82 de milioane de lire sterline (123 de milioane de euro), daca nu se vor lua masuri de reducere a incalzirii globale. Ea a adaugat ca si costurile taifunurilor japoneze vor creste anual cu 75% pana la 19 miliarde de lire sterline (28,2 miliarde de euro).

Asociatia a precizat ca in cazul in care guvernele vor reusi sa reduca emisiile de carbon, marimea capitalului necesar aiguratorilor pentru acoperirea cheltuielilor cauzate de uragane, taifunuri sau furtuni se va reduce cu mai mult de 33 de miliarde de lire sterline (49,65 de miliarde de euro). Iar controlarea eficienta a retelei fluviale din Marea Britanie ar putea reduce cu 80% costurile inundatiilor.

"Guvernele au sansa sa faca alegeri rationale pentru viitor, inainte de a fi prea tarziu", a spus Nick Starling, directorul de asigurari generale la Asociatia Asiguratorilor Britanici. lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO