Business Internaţional

Germanii se revoltă: Noi proteste au avut loc din cauza crizei sociale şi politicile Guvernului Scholz faţă de Rusia

Germanii se revoltă: Noi proteste au avut loc din cauza...

Autor: Mihai Draghici

01.11.2022, 15:11 91

Mii de persoane au protestat din nou în mai multe oraşe situate în landuri din estul Germaniei faţă de criza socială şi politicile aplicate de Guvernul Olaf Scholz în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, informează publicaţia Die Welt.

În ultimele săptămâni, în landuri din estul Germaniei au loc frecvent proteste faţă de erodarea situaţiei sociale.

Luni seară, în oraşul Wittenberg, situat în landul Saxonia-Anhalt, au protestat aproximativ 2.700 de persoane. Proteste similare au avut loc şi în Halle (Saxonia-Anhalt), Magdeburg (Saxonia Anhalt) şi Bautzen (Saxonia), precum şi în mai multe oraşe din landurile landurile Thüringen, Brandenburg şi Mecklenburg-Vorpommern. În oraşul Leipzig (Saxonia), au protestat aproximativ 700 de persoane, iar alte 500 au organizat o contramanifestaţie. Nu s-au înregistrat acte de violenţă.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de situaţia socială, în special de tarifele mari la energie, şi insistă ca Guvernul Olaf Scholz să renunţe la aplicarea de sancţiuni împotriva Rusiei, considerând că aceasta este principala cauză a crizei energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24