Business Internaţional

Goldman, scadere de 11% a profitului din trimestrul doi

19.06.2008, 19:36 12

Banca de investitii Goldman Sachs a inregistrat o scadere de 11% a profitului aferent celui de-al doilea trimestru, pe fondul incetinirii activitatii bancare ca urmare a crizei creditelor, scrie BBC News.
Profitul net inregistrat in martie-mai 2008 a fost de 2,09 mld. dolari (1,34 mld. euro), in scadere fata de cele 2,33 mld. dolari (1,50 mld. euro) anul trecut. Desi activitatea institutiei a incetinit, Goldman Sachs a reusit sa evite pierderile masive suferite de rivalii de la Lehman Brothers.
Rezultatele obtinute au depasit estimarile analistilor, ceea ce a dus la cresterea valorii actiunilor bancii. "Avand in vedere conditiile dificile de pe piata financiara, suntem incantati de rezultatele solide obtinute in cel de-al doilea trimestru", a declarat Lloyd Blankfein, presedinte si CEO al Goldman Sachs.
Spre deosebire de alte banci de investitii, economistii de la Goldman au evaluat corect situatia obligatiunilor ipotecare, intuind ca valoarea acestora va scadea, ceea ce i-a ferit de efectele prabusirii pietei ipotecare americane. Cu toate acestea, criza a dus la reducerea numarului de preluari si emisiuni, care constituie baza operatiunilor bancilor de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO