Business Internaţional

Greenspan s-a orientat si in 2000

09.08.2001, 00:00 11



Lui Alan Greenspan, presedintele Federal Reserve, banca centrala a SUA, i-au mers foarte bine afacerile personale in anul 2000, in ciuda scaderii drastice a economiei americane, relateaza CNN.

Celebrul bancher a facut anul trecut investitii intre 4 si 12 milioane de dolari, de doua ori mai mult decat a spus insusi Greenspan in 1999, cand "raportase" investitii de 6 milioane de dolari.

Cifrele dezvaluite sunt orientative, deci o estimare foarte exacta a investitiilor presedintelui Fed este greu de facut.

Greenspan a fost foarte prudent anul trecut, la fel ca si in 1999, cand si-a plasat banii in certificate de trezorerie.

In timp ce Greenspan s-a ferit de investitiile pe piata de capital, destul de volatila, sotia sa, Andrea Mitchell, care lucreaza corespondenta pentru NBC, a facut "mici cumparaturi", achizitionand actiuni la companii cum ar fi cea de produse cosmetice Estee Lauder.

Bancherul american, care cu doar un singur cuvant poate genera miscari puternice pe pietele financiare, evita sa isi plaseze banii in actiuni, pentru a nu putea fi acuzat de conflict de interese.

Prin lege, datorita pozitiei sale, Greenspan nu poate cumpara actiuni ale bancilor sau cele emise de catre dealerii primari pentru obligatinile emise de statul american. Oficialul Fed a fost insa si mai rezervat, evitand orice alte actiuni.

Anul trecut, Greenspan a avut un salariu de 136.700$, cu mult mai putin decat ar fi putut castiga daca lucra in sectorul privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO