Business Internaţional

Haos la Iukos

22.12.2004, 00:00 8



Iukos a avertizat luni ca productia de petrol a inceput sa scada dupa ce principala sa unitate de productie a fost vanduta unei companii necunoscute in urma licitatiei organizata de guvernul rus, relateaza The Moscow Times.



Investitorii si-au manifestat surprinderea fata de procedurile bizare ale vanzarii de duminica, in care compania Baikal Finance Grup a venit cu o oferta de 9,35 mld. dolari (7 mld. euro) pentru Iuganskneftegaz.



Inca nu a fost dezvaluita identitatea adevaratului proprietar al companiei cu sediul in Tver, un oras din nord-vestul Rusiei. Analistii considera ca daca incertitudinea persista, se amplifica riscul intreruperii productiei de petrol a Iukos.



"Am auzit tot felul de povesti, unele dintre ele chiar amuzante, in legatura cu cine ar putea fi Baikal Finance Group", a spus el. "Dar nu, noi nu avem nici un fel de informatii suplimentare pe care altii par a le detine", a precizat Boucher.



Actiunile luni au pierdut luni 26%, reducand valoarea de piata a companiei la doar 1,2 mld. dolari (900 mil. euro). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO