Business Internaţional

Investiţiile Doctorului Doom: Dolarul, yenul şi francul elveţian

Doctor Doom al economiei ne spune în ce să investim: Dolarul, yenul şi francul elveţian pot fi investiţii mai bune ca aurul într-o nouă recesiune
03.09.2010, 17:08 43

Dolarul, yenul şi francul elveţian ar putea fi investiţii maibune ca aurul în cazul în care economia globală reintră înrecesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie laUniversitatea din New York, citat de Bloomberg, informeazăMediafax.

"Dacă ar avea loc o recesiune în W, care ar creşte aversiuneafaţă de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fiprintre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau franculelveţian prezintă fundamente de creştere mai solide într-o situaţiede aversiune faţă de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", aspus Roubini.

Investitorii ţintesc activele considerate sigure, odată cudovezile că recuperarea economică a economiei SUA din cea mai gravărecesiune de după Al Doilea Război Mondial încetineşte.

Francul elveţian a atins un nivel record faţă de euro la 31august, iar yenul a atins în iulie cel mai ridicat nivel dinultimii 15 ani în raport cu dolarul.

Preţul aurului a avansat cu 14% anul acesta şi se tranzacţionaîn prima parte a şedinţei bursiere de la Londra la aproximativ1.252 de dolari pe uncie.

"Cred că aurul se va menţine la nivelul actual. Există douăsituaţii extreme care pot conduce la o creştere a preţului aurului.Una este inflaţia, care nu există în economiile dezvoltate, iar adoua este riscul unei prăbuşiri a sistemului financiar mondial.Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse în ultimaperioadă", consideră economistul. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO