Business Internaţional

Istoria lui Manchester United a fost cumparata cu 1,6 milioane de dolari

09.11.2007, 18:02 23

Clubul de fotbal Manchester United a reusit sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce a incasat cea mai mare suma din istorie pentru o publicatie sportiva, respectiv 1,6 milioane de dolari (1,1 milioane de euro), scrie The Independent.
Cartea, intitulata Manchester United Opus, este un tom urias in care sunt descrise istoria si realizarile clubului britanic si a fost publicata de catre compania britanica Kraken Sport & Media. Cartea a fost semnata de conducatorul Dubaiului, seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum.
Volumul masoara o jumatate de metru patrat, cantareste peste 35 de kilograme si contine peste 400.000 de cuvinte. Manchester United Opus a fost achizitionata de un grup de afaceristi din Dubai. Recordul anterior a fost obtinut din vanzarea unei scrieri sportive a fost de 1,1 milioane de dolari (760.000 de euro).
Compania care a tiparit acest tom a produs publicatii similare cu referire la Arsenal, un alt club de fotbal britanic cu o istorie bogata, si NFL, liga nord-americana de fotbal. Kraken Sport & Media lucreaza la productia de carti sportive despre Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian, Celtic Glasgow, club de fotbal din Scotia si despre Formula 1.
Copiile unor carti de asemenea amploare se vand cu preturi cuprinse in 3.000 de lire sterline si 4.000 de lire sterline (4.300 de euro - 5.750 de euro). Cea mai scumpa carte din lume, Codex Leicester, o colectie de scrieri ale lui Leonardo da Vinci, se afla in posesia lui Bill Gates si a fost achizitionata pentru 30,8 milioane de dolari, in 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO