Business Internaţional

Landurile germane vor cheltui 17 miliarde de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor în 2016

Landurile germane vor cheltui 17 miliarde de euro pentru...

Autor: Ioana Bojan

29.12.2015, 17:29 95

Suma, mai mare decât cea de 15,3 miliarde de euro pe care Guvernul central plănuise să o aloce Ministerului Educaţiei şi Cercetării în 2015, arată presiunea pe care numărul mare de imigranţi o exercită asupra ţării.

Germania este destinaţia preferată a multora dintre sutele de mii de refugiaţi care fug de conflictele şi sărăcia din Orientul Mijlociu şi Africa, parţial datorită ajutoarelor generoase pe care le oferă.

Landurile germane s-au plâns în mod repetat că fac faţă cu greu situaţiei, iar politica uşilor deschise promovată de cancelarul Angela Merkel a cauzat tensiuni în cadrul formaţiunii sale conservatoare.

Die Welt a precizat că, exceptând landul Brema, care nu a oferit detalii, planurile actuale sugerează că suma totală pe care o vor cheltui landurile va fi de 16,5 miliarde de euro.

Ziarul a adăugat că probabil costurile efective vor fi şi mai mari, întrucât Ministerele regionale de Finanţe şi-au fundamentat bugetele pe estimările Guvernului federal, conform cărora 800.000 de refugiaţi vor veni în Germania în 2015. De fapt, 965.000 de solicitanţi de azil au sosit deja până la sfârşitul lui noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO