Business Internaţional

Lupta pentru Soledar se intensifică. Kievul susţine că forţele ruseşti „suferă pierderi grele”

Lupta pentru Soledar se intensifică. Kievul susţine că...

Autor: Laura Buciu

12.01.2023, 14:11 61

Forţele ruseşti „suferă pierderi grele” în încercarea de a cuceri oraşul Soledar din estul Ucrainei, potrivit ministrului adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Mailar. Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, a declarat că peste 500 de civili au rămas în Soledar.

„Zonele din apropierea oraşului (Soledar - n.r.) sunt de fapt astăzi presărate cu cadavrele trupelor lui Putin”, a declarat Hanna Mailar, potrivit CNN.

Mailar a adăugat că luptele din oraş sunt „feroce” şi a descris soldaţii ucraineni ca fiind „luptători disperaţi”, dar care dau dovadă de „rezistenţă şi eroism maxim”.

Zona din jurul oraşului Soledar a cunoscut lupte intense în ultimele zile.

Evgheni Prigozhin, şeful companiei militare private ruseşti Wagner, a afirmat marţi că forţele sale au preluat controlul asupra „întregului teritoriu din Soledar”. Mailar a negat acest lucru miercuri după-amiază.

Mai mult de 500 de civili au rămas în Soledar, în timp ce forţele ruse şi ucrainene continuă să lupte pentru controlul oraşului, potrivit lui Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale din Doneţk.

Vorbind la televiziunea ucraineană joi dimineaţă, Kyrylenko a declarat că „în acest moment, există 523 de persoane acolo (în Soledar - n.r.)”.

Majoritatea celor rămaşi au peste 50 de ani, a adăugat el, fără a avea vreoi informaţie dacă printre ei s-ar afla şi copii.

„Nu va fi corect dacă voi spune că nu vor să plece acum. Facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe oameni să plece”, a declarat Kyrylenko, adăugând că evacuarea este „pur şi simplu nerealistă” în acest moment.

Evacuările vor fi reluate „când voi şti că este posibil să se ajungă acolo cu un transport special şi să se plece cu ei de acolo”, a spus el.

Rusia susţine că a făcut progrese în ultimele zile în Soledar, pe fondul unora dintre cele mai aprige lupte din război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO