Business Internaţional

Malaysian Airline are nevoie de ajutor de la stat

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

28.07.2014, 00:00 514
Guvernul malaiezian îşi va salva, probabil, operatorul aerian fanion cu a patra injecţie de capital de după un bailout major în condiţiile în care două tragedii şi un consum masiv de fonduri au adus compania în pragul colapsului, cred analiştii a două dintre cele mai mari bănci locale, scrie Bloomberg. Fondul suveran de investiţii al statului malaiezian a cheltuit aproape 1,5 miliarde de dolari pe trei injecţii de capital în Malaysian Airline de când a salvat compania în noiembrie 2002.
 
Operatorul aerian se confruntă de trei ani cu pierderi, iar perspectivele i s-au întunecat după ce zborul MH17 a fost doborât în Ucraina, iar MH370 a căzut probabil în Oceanul Indian. Rămăşiţele acestuia din urmă încă nu au fost găsite după cinci luni de căutări. Cheltuielile guvernului cu salvarea Malaysian Airline au depăşit deja bailoutul din 2001 al celei mai mari companii locale de administrare a drumurilor în urma crizei financiare din anii ’90. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO