Business Internaţional

Marile oraşe ale lumii devin treptat proprietăţile miliardarilor

Marile oraşe ale lumii devin treptat proprietăţile...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2013, 19:11 321

Dacă în trecut, clădirile care dominau orizontul din Londra şi New York erau deţinute de guverne, instituţii şi fonduri suverane de investiţii, treptat priveliştea începe să aparţină miliardarilor, scrie Business Insider.

Fie că este vorba de dezvoltatori imobiliari sau comerciali, milionarii cresc veniturile alocate către imobiliare, mai ales în oraşe sigure precum Londra sau New York.

Conform unui raport Wealth-X, o companie de cercetare de piaţă, miliardarii lumii păstrează 2,6% din active în proprietăţi, în creştere faţă de 1,9%, cât era înainte de 2007.

“Primele semne de revenire a pieţei imobiliare se observă în cererea pentru proprietăţi de lux din partea persoanelor cu averi mari”, a spus Yolande Barnes, director la Savills, o agenţia imobiliară internaţională.

Majoritatea proprietăţilor de lux din oraşele stabile financiar, considerate paradisuri imobiliare, sunt văzute de miliardari o cale sigură pentru a-şi păstra averea, a declarat David Friedman, preşedintele Wealth-X.

Proprietăţile imobiliare ale miliardarilor sunt estimate la 169 de miliarde de dolari, o medie de 78 de milioane de dolari per miliardar, conform Wealth-X. În medie, miliardarii deţin patru locuinţe a câte 20 de milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO