Business Internaţional

Masurile de austeritate din Spania, aprobate de Parlament la o diferenta de un singur vot

27.05.2010, 16:55 30

Guvernul Spaniei a primit aprobarea planului de austeritate de15 miliarde de euro din partea Parlamentului la o diferenta de unsingur vot, joi, evitand astfel o infrangere care ar fi lovitputernic in pietele financiare si ar fi putut duce la cadereaadministratiei socialiste, informeaza Reuters.

Cu 169 voturi "pentru" si 168 voturi "impotriva" pachetul demasuri a trecut de Parlamentul Spaniei. Singura salvare a venit dinpartea a 10 deputati ai partidului nationalist catalan decentru-dreapta, CiU, care s-au abtinut, desi au critica pachetul demasuri.

Cu toate acestea, CiU a anuntat ca nu va sustine bugetul pentru2011, mentinand temerile privind o posibila cadere a guvernuluicondus de Jose Luis Rodriguez Zapatero. Seful CiU, Josep AntoniDuran i Lleida a spus in fata parlamentului ca Zapatero ar trebuisa ceara alegeri anticipate in 2011. "Problema suntetidumneavoastra si guvernul dumneavoastra", a spus acesta luiZapatero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO