Business Internaţional

Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Autor: Cojocaru Bogdan

03.02.2011, 17:23 20

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciază că moneda euro nueste în criză, însă uniunea monetară se confruntă cu o criză adatoriilor în unele state şi cu probleme de competitivitate înaltele, potrivit AFP, citată de Mediafax Business.

"Nu avem o criză a euro. Însă ceea ce avem este o criză adatoriilor în anumite state, iar în altele o problemă decompetitivitate. Trebuie să facem în aşa fel ca euro să fie maicompetitiv", a declarat Merkel pentru un post spaniol deteleviziune.

Cancelarul a respins ideea emiterii de obligaţiuni în comun decătre statele din zona euro pentru a rezolva problemele definanţare ale unora din membrii uniunii monetare.

"Nu cred că euro-obligaţiunile vor fi răspunsul corect deoareceacestea ar presupune ca toate statele să plătească aceleaşi dobânzipentru datorii, situaţie care nu face clar cine depune cel mai maresau cel mai mic efort", a menţionat Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO