Business Internaţional

Ministrul iordanian de Externe: Terorismul şi extremismul, în mod indirect al treilea război mondial

Ministrul iordanian de Externe: Terorismul şi...

Autor: Raluca Manga

04.09.2015, 12:00 5454

”Majestatea Sa regele Abdullah a II-lea a vorbit despre problema terorismului şi a extremismului şi în special depre ISIS ca despre un al treilea război mondial. Dacă luăm în considerare detaliile, este într-adevăr vorba despre un al treilea război mondial, însă condus prin alte mijloace. Sunt foarte mulţi oameni din alte ţări recrutaţi de această grupare”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Iordaniei, Nasser Judeh, joi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Nasser Judeh a dat exemplul bărbatului care a luat ostatici într-o cafenea din Sydney şi care a arborat steagul ISIS, gest prin care îşi asigura legitimitatea, vrând să arate că luptă pentru o cauză.

”Acest lucru s-a întâmplat şi la Paris, şi în Copengaha, Ottawa şi, din nefericire, se va întâmpla şi în alte părţi”, a susţinut ministrul Afacerilor Externe al Iordaniei.

El a atras atenţia că nu trebuie să dăm ocazia persoanelor care comit infracţiuni, pentru că vor să pară că luptă pentru o cauză legitimă, de a câştiga această legitimitate.

”Să încercăm să rezolvăm unele dintre problemele religioase, economice, sociale şi politice pe care le avem, pentru eliminarea cauzei extremismului terorist”, a mai spus ministrul iordanian, făcând referire la absenţa soluţiilor politice care împing oamenii să adere la grupări teroriste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO