• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Business Internaţional

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov nu crede că există riscul unui război nuclear. A fost evocată ideea unui summit Putin-Zelenski

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov nu crede că există riscul unui război nuclear. A fost evocată ideea unui summit Putin-Zelenski

Autor: Mediafax

10.03.2022, 17:21 1504

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că nu crede că există riscurile unui război nuclear între Rusia şi NATO şi a dezvăluit că a discutat în Antalya cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, despre posibilităţile unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Întrebat, în conferinţa de presă din Antalya, dacă există vreun risc de război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: "Nu vreau să cred acest lucru şi nu cred".

Ministrul rus de Externe susţine că tema riscurilor unui război atomic a fost adusă în discuţii doar de Occident. "Sigur că avem motive de îngrijorare când Occidentul, la fel ca Freud, revine permanent la această temă", a adăugat ministrul rus de Externe. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus plasarea în stare de alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară pe 27 februarie, argumentând că este vorba de o reacţie la declaraţii agresive ale unor lideri din ţări NATO.

Serghei Lavrov a respins şi acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar pregăti atacuri asupra Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, catalogând aceste zvonuri drept "farse vechi".

Ministrul rus de Externe a dezvăluit că a discutat cu Dmytro Kuleba, în Antalya, inclusiv despre posibilităţile organizării unu summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski. "Preşedintele Putin nu a refuzat niciodată contacte, dar vrem să ne asigurăm că aceste contacte nu sunt organizate doar de dragul contactelor, ci pentru încercări de formalizare a unor acorduri specifice. Am atins această problemă astăzi, a propus-o domnul Kuleba, eu i-am reamintit că noi suntem pregătiţi mereu de întâlniri, cu condiţia de a putea acorda valoare suplimentară şi a rezolva problemele", a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466