Business Internaţional

O fisură într-un bazin de la Fukushima, sursa deversării de apă radioactivă în Oceanul Pacific

O fisură într-un bazin de la Fukushima, sursa deversării de apă radioactivă în Oceanul Pacific

Autor: Mediafax

02.04.2011, 14:09 33

O fisură într-un bazin aflat în exteriorul unuia dintre reactoarele centralei nucleare FukushimaDaiichi a dus la deversarea de apă puternic radioactivă înOceanul Pacific, a declarat, sâmbătă, un reprezentant al companieicare operează centrala, citat de CNN.

Apa din bazinul cu o adâncime de 2 metri se deversează în oceanprintr-o fisură de circa 20 de centimetri, a precizat sâmbătăreprezentantul Tokyo Electric Power (TEPCO).

Nivelul de radioactivitate în bazin este de circa 1.000milisievert/oră, de 330 de mai mare decât doza de radiaţiiabsorbită în mod obişnuit într-un an de un locuitor al unei ţăriindustrializate.

Reprezentanţii TEPCO au afirmat că intenţionează să opreascădeversarea de apă prin injectarea de beton în bazinul avariat.

Fisura a fost depistată după ce tehnicienii au încercat săgăsească explicaţii pentru creşterea nivelului de radioactivitate aapei oceanului în zona Fukushima. Autorităţile anunţaseră joi că,la o distanţă de 330 de metri de centrală, nivelul de iodînregistrat în apa oceanului depăşea de 4.385 de ori nivelulnormal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO