Business Internaţional

Oraşul belgian care construieşte o conductă subterană pentru bere

Oraşul belgian care construieşte o conductă subterană pentru bere

Autor: Ştefan Stan

25.09.2014, 10:57 3406

Oraşul Belgian Bruges a aprobat joi planurile urbanistice pentru construcţia unei reţele subterane de conducte de bere, în încercarea de a elimina poluarea provocată de camioanele de livrare, scrie Mashable.

Conducta ar urma să conecteze berăria istorică De Halve Maan cu o fabrică de îmbuteliere aflată la o distanţă de 3 km, ceea ce ar elimina problema celor 500 de camioane care traversează străzile înguste ale oraşului în fiecare an.

Berăria De Halve Maan este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Bruges, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului International UNESCO. Peste 100.000 de turişti vizitează în fiecare ani obiectivull istoric. Totuşi, rezidenţii oraşului Belgian au devenit îngrijoraţi din cauza zgomotului produs de camioane şi de descărcarea lăzilor de bere, care este amplificat de străzile cu piatră cubică.

Berăria s-a oferit să finanţeze construcţia conductei.

”Ideea a fost născută din îngrijorarea locuitorilor pentru calitatea vieţii şi a mediului, nu din raţiuni economice”, a declarant Xavier Vanneste, directorul producătorului de bere.

Conducta va urma să livreze peste 5,5 tone de bere pe oră şi va reduce şi timpul necesar berii să parcurgă traseul până la fabrica de îmbuteliere.

”Berea va avea nevoie doar de 10-15 minute pentru a ajunge la fabrica de îmbuteliere”, a adăugat Vanneste.

 
AFACERI DE LA ZERO