Business Internaţional

Osama ben Laden pregătea un atac în SUA, la zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Osama ben Laden pregătea un atac în SUA, la zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Autor: Mediafax

15.07.2011, 09:42 1043

Osama ben Laden planifica unatentat de proporţii în Statele Unite, cu ocaziaîmplinirii a zece ani de la atacurile din 11septembrie 2001, potrivit documentelor confiscate deforţele speciale americane în locuinţa acestuia din Abbottabad,relatează Wall Street Journal, în ediţia online de vineri, scrieMediafax.

Liderul al-Qaida şi coordonatorul pentruoperaţiuni al reţelei, Attiyah Abd al-Rahman, au discutat desprecomponenenţa echipei de atac, ben Laden respingând mai multepropuneri făcute de Rahman, au declarat oficiali americani,adăugând însă că planurile se aflau într-un stadiu incipient.

Informaţiile despre planificarea atacului se numără printrepuţinele date concrete referitoare la potenţiale ameninţăriobţinute din documentele de la Abbottabad,confiscate în raidul soldat cu uciderea liderului terorist.

Comunicaţiile dintre ben Laden şi Rahman erau purtate înprincipal prin documente salvate pe memorii flash,care erau livrate de curieri de încredere, iar cei doi au discutatşi despre recrutarea de terorişti care să deţină paşapoarte şi altedocumente de călătorie legale.

Sursele citate de Wall Street Journal auafirmat şi că ben Laden era izolat la Abbottabad, iar deseoriopiniile sale nu erau luate în considerare de ceilalţi membri aireţelei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO