Business Internaţional

Ospătarii faimosului lanţ de restaurante Smith&Wollensky, acuzaţi că au furat datele cardurilor clienţilor

Ospătarii faimosului lanţ de restaurante Smith&Wollensky, acuzaţi că au furat datele cardurilor clienţilor, cumpărând bunuri de lux

Autor: Adrian Voicu

20.11.2011, 14:43 1077

Smith & Wollensky este unul dintre cele mai faimoase restaurante din New York, cel la care faimosul miliardar american Warren Buffett îşi invită donatorii dispuşi să plătească sute de milioane de dolari pentru a vorbi cu oracolul din Omaha.

Ospătarii Smith & Wollensky, Capital Grille şi ai altor restaurante din New York au vrut însă să se asigure că vizita la aceste restaurante îi va costa scump pe clienţi, angajaţii restaurantelor copiind datele cardurilor de credit cu care s-au plătit mesele şi dând mai departe aceste date unui grup de crimă organizată care le-a folosit pentru achiziţia de bunuri de lux.

Procurorii New Yorkului au pus sub acuzare 28 de persoane, infracţiunea de care sunt acuzaţi desfăşurându-se din aprilie 2010 până în prezent.

Conform procurorilor cel puţin 50 de deţinători de conturi American Express au fost afectaţi de acţiunea ospătarilor, banii clienţilor fiind folosiţi pentru achiziţia de produse de lux de la companii precum Chanel, Bloomingdale sau Berdorf Goodman sau de ceasuri a căror valoare totală s-a ridicat la 1 milion de dolari.

Ospătarii s-ar fi folosit de aparate care furau datele privind conturile clienţilor, trimiţându-le lui Luis Damian Jacas, cel care se ocupa de întreaga operaţiune.

Printre cei puşi sub acuzare se numără şi 10 "cumpărători" care s-au folosit de cardurile falsificate şi câteodată şi de permise de conducere falsificate pentru a cumpăra produse de la Neiman Marcus, Cartier, Hermes of Paris, Burberry, Jimmy Choo şi Starbucks. Produsele cumpărate erau apoi vândute online sau către diverşi indivizi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO