Business Internaţional

Partea buna a deprecierii euro: stimularea exporturilor germane

28.08.2000, 00:00 19



Exporturile Germaniei vor continua sa creasca si in a doua parte a acestui an, ca urmare a deprecierii monedei unice europene si a accelerarii cresterii economice mondiale, se arata intr-un raport al institutului de cercetare economica Ifo, preluat de Reuters.

Climatul industrial din Europa, care reprezinta piata pe care Germania isi vinde cea mai mare din bunurile exportate, este cel mai favorabil din ultimii aproximativ cinci ani, conform studiilor realizate de Ifo.

"Ca urmare a acestor rezultate economice pozitive, exporturile germane catre Uniunea Europeana au crescut, probabil, intr-o masura semnificativa catre mijlocul anului", se mai arata in raportul Ifo.

Comentariile institutului contrasteaza cu anuntul de saptamana trecuta privind o scadere surprinzatoare in luna iulie, pentru a doua luna consecutiv, a indicelui Ifo care caracterizeaza evolutia climatului de afaceri vest-german. Acest declin a fost interpretat de pietele financiare ca un semnal potrivit caruia ritmul de crestere a economiei germane a inceput sa scada inainte de a fi intrat pe un trend asecendent consolidat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO