Business Internaţional

Piraeus Bank plănuieşte o majorare de capital cu cel puţin 1,1 miliarde euro pentru acest an

26.07.2010, 11:51 14

Instituţia de credit elenă Piraeus Bank, care a trecut cu greutestele de stres efectuate la nivelul Uniunii Europene,intenţionează să-şi majoreze cu cel puţin 1,1 miliarde de eurocapitalul în acest an, informează Financial Times, citat deMediafax.

Majorarea capitalului are legătură cu intenţia Piraeus Bank de aachiziţiona participaţii la doi creditori eleni controlaţi de stat,respectiv Agricultural Bank of Greece (ATEbank) şi HellenicPostbank.

"În lumina oportunităţilor create de potenţialele achiziţii,avem în vedere o majorare de capital", a declarat unul dintredirectorii băncii.

Mai mulţi analişti eleni consideră că Piraeus se va confrunta cupresiuni tot mai mari pentru consolidarea balanţei contabile, carăspuns la rezultatele testelor de stres. Instituţia de credit esteuna dintre cele opt bănci europene pentru care a fost calculată orată de adecvare a capitalului principal de 6%, minimul necesarpentru trecerea testelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO