Business Internaţional

Piraeus Bank s-a linistit cu achizitiile

16.08.2000, 00:00 13



Banca elena Piraeus nu are in vedere noi achizitii in sectorul financiar din Grecia si nici nu comenteaza in legatura cu desfasurarea unor negocieri in vederea cooperarii cu grupul financiar olandez ING, a declarat presedintele David Watson, citat de Reuters.

"Campania de achizitii pe piata bancara autohtona s-a incheiat. Nu mai sunt banci mici prin a caror absortie sa ne imbunatatim marjele de profit", a afirmat Watson.

Piraeus Bank, a sasea mare banca elena dupa valoarea activelor, a fost foarte activa in ultimii doi ani pe piata achizitiilor, preluand Xios Bank si Macedonia-Thrace Bank. Piraeus intentiona sa cumpere si actiuni ale Ionian Bank si Ergobank, insa ofertele sale au fost respinse.

In paralel, Piraeus Bank si-a consolidat pozitia in zona Balcanilor, detinand sucursale in Romania, Bulgaria si Albania.

Piraeus Bank este prezenta in Romania incepand din luna februarie a acestui an, cand a cumparat in intregime Banca de Credit Pater, noul nume al bancii care va activa pe piata romaneasca fiind Piraeus Bank Romania.

Conducerea bancii intentioneaza ca pana in martie 2001 sa deschida patru noi sucursale, urmand ca, pana la sfarsitul lui 2002, reteaua teritoriala sa ajunga la 14 sucursale.

Piraeus Bank Romania si-a majorat deja capitalul social cu peste 13 milioane de dolari, pana la 20 milioane de dolari.

Piraeus Bank Group are peste 160 de filiale, iar in ultimii doi ani a absorbit activitatile bancilor Chase Manhattan si National Westminster din Grecia si a cumparat Credit Lyonais Hellas.

La sfarsitul anului trecut, capitalul social al Piraeus Bank Group a depasit un miliard de dolari, in timp ce depozitele clientilor in bancile grupului erau de peste 5 miliarde de dolari. Totalul creditelor acordate au atins trei miliarde de dolari, iar valoarea activelor, peste 7 miliarde de dolari.

Grupul bancar elen intentioneaza sa isi majoreze in perioada urmatoare cota de piata detinuta in Grecia pana la zece procente, fata de 7% in prezent, acest obiectiv urmand a fi realizat "prin crestere organica", dupa cum a declarat presedintele Piraeus. "?inta de 10% din piata urmeaza sa fie extinsa la nivelul intregii regiuni balcanice", a spus Watson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO