Business Internaţional

Piraeus Bank va prelua 78% din banca ICB din Ucraina

21.05.2007, 17:26 24

Banca elena Piraeus Bank a incheiat un acord privind achizitia a 78% din actiunile institutiei de credit International Commerce Bank (ICB) din Ucraina, in cadrul strategiei de extindere a activitatilor in regiune.
ICB, infiintata in 1994, are o retea de 134 de unitati bancare in 38 de orase ucraineene, 850 de angajati si o baza de peste 25.000 de clienti.
"Preluarea ICB consolideaza operatiunile internationale ale Piraeus Bank, prezenta in opt state, incepand de acum", se arata intr-un comunicat al Piraeus. Activele internationale ale Piraeus, a patra mare banca din Grecia, totalizeaza aproape cinci miliarde de euro, se mai spune in comunicat.
Planul de afaceri prezentat recent de Piraeus prevede extinderea retelei bancare la 900 de unitati, pana in 2010. In Romania, Serbia, Bulgaria, Egipt, Albania si SUA, numarul total de unitati va creste la 580, de la 243.
Piata bancara ucraineana, insuficient dezvoltata, a atras atentia mai multor institutii de credit din Grecia. EFG Eurobank a preluat Universal Bank, iar Marfin Popular a achizitionat, la inceputul acestui an, Marine Transport Bank. Bancile straine sunt atrase in Ucraina de cresterea economica rapida si dezvoltarea activitatilor de creditare, pe fondul majorarii veniturilor populatiei. Piraeus a intrat pe piata din Romania in aprilie 2000, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii de Credit Pater. Grupul elen detine in Romania si firma Piraeus Leasing.
Banca vrea sa-si extinda in acest an reteaua din Romania la 100 de filiale, de la 54 in 2006, a declarat recent directorul operatiunilor internationale ale institutiei, John Kyriakopoulos.
Activele Piraeus Bank Romania au crescut in primul trimestru cu circa 17%, la 1,13 miliarde de euro, comparativ cu nivelul raportat in decembrie 2006, de 972 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO