Business Internaţional

Poliţia franceză caută un al nouălea participant la atentatele de vineri seara de la Paris

Poliţia franceză caută un al nouălea participant la...

Autor: Ioana Bojan

18.11.2015, 09:58 89

Cel de-al nouălea bărbat ar fi făcut parte, alături de fraţii Abdeslam, din echipa care a atacat terasele unor cafenele şi restaurante pariziene.

Brahim Abdeslam a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, fiind mort. El era însoţit în momentul atacului de fratele său, Salah Abdeslam, care este căutat de autorităţi.

Potrivit înregistrării video deţinute de anchetatori, însă, un al treilea bărbat făcea parte din această echipă. El ar putea fi în libertate, în cazul în care nu este chiar unul dintre cei doi presupuşi complici reţinuţi în Belgia.

Imaginile arată că trei persoane se aflau într-un autoturism Seat în momentul atacului armat soldat cu cinci morţi în faţa cafenelei Bonne Biere. Autoturismul a fost găsit ulterior la Montreuil, la periferia Parisului, având trei puşti kalaşnikov la bord.

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute rănite, într-o serie de atentate comise vineri seara în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei "Stade de France" din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO