Business Internaţional

Poliţiştii francezi au efectuat 150 de raiduri într-o singură seară. Rezultatul: noi ameninţări, explozibili şi multă ură

Poliţiştii francezi au efectuat 150 de raiduri într-o...

Autor: Roana Rotaru

16.11.2015, 16:46 4087

“Imediat după atacurile teroriste din Paris, poliţiştii francezi au descins duminică noaptea în casele militanţilor islamişti din toată ţara”, a declarat prim-ministrul francez Manuel Valls, care a avertizat că ar putea să mai urmeze şi alte atacuri, scrie Business Insider. 

Valls a mai spus că vara aceasta, serviciile secrete franceze au prevenit alte cinci atacuri. „Ştim că se pregătesc mai multe atacuri, nu doar împotriva Franţei, ci şi împotriva altor ţări europene” a completat Valls.

Surse din poliţie au declarat pentru Reuters că autorităţile au efectuat pe timpul nopţii cel puţin 110 descinderi în casele potenţialilor suspecţi din diferite oraşe ale ţării. Una dintre descinderile care au avut loc în suburbia Bobigny din Paris, a făcut parte din ancheta judiciară a atacurilor de la stadionul de fotbal, din baruri şi din sala de concerte unde cel puţin 129  de oameni au murit.

Conform canalului francez de ştiri BFMTV, Valls a anunţat că peste 150 de căutari au avut loc de când Franţa a declarat vineri stare de urgenţă. În urma descinderilor de dumincă noaptea cinci bărbaţi din Lyon au fost arestaţi şi au fost descoperite mai multe arme printre care şi un lansator de rachete. Descinderi au avut loc şi în Toulouse şi în Grenoble, conform jurnaliştilor francezi.

„Ne folosim de cadrul legal al stării de urgenţă pentru a lua la întrebări oamenii care fac parte din mişcarea jihadista…şi pe toţi cei care sprijină şi susţin ura împotriva republicii.” s zis Valls.

Vineri, trei echipe de terorişti înarmaţi plus doi terorişti sinucigaşi cu bombe asupra lor au atacat în mod sincronizat mai multe locuri din Paris, atac catalogat de preşedintele Francois Hollande ca fiind  un "act de război" comis de Statul Islamic. Duminică bilanţul morţilor a fost de 132 de personae, raportele care aratau luni o cifra mai mare fiind greşite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO