Business Internaţional

Praga că va ridica măsurile de prohibiţie în privinţa băuturilor alcoolice tari

Praga că va ridica măsurile de prohibiţie în privinţa băuturilor alcoolice tari

Foto Shutterstock

28.09.2012, 00:01 444

Guvernul ceh a anunţat la Praga că va ridica, începând de ieri, măsurile de prohibiţie în privinţa băuturilor alcoolice tari impuse la jumătatea lui septembrie ca urmare a unui val fără precedent de intoxicaţii cu alcool contrafăcut, soldat cu 26 de morţi, relatează AFP.

"Spirtoasele care conţin peste 20 la sută alcool produse înainte de 1 ianuarie 2012 vor primi din nou autorizaţie de vânzare şi consum începând de joi", a declarat premierul Petr Necas în cursul unei conferinţe de presă.

Fiecare sticlă de băutură alcoolică tare nou produsă va fi dotată obligatoriu cu un nou tip de timbru de acciză şi un certificat care să permită urmărirea fabricării ei, a adăugat şeful Guvernului. Interzise la 20 septembrie la presiunea Uniunii Europene, exporturile Cehiei de băuturi alcoolice tari vor fi din nou autorizate în zilele următoare, potrivit ministrului sănătăţii Leos Heger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO