Business Internaţional

Premierul elen este realist: suntem pe marginea prăpastiei

Premierul elen este realist: suntem pe marginea prăpastiei

Lucas Papademos, premierul Greciei

Autor: Alexandru Matei

30.01.2012, 10:44 1648

Premierul tehnocrat al Greciei Lucas Papademos a declarat că dacă finanţatorii internaţionali nu vor acorda un nou pachet de împrumuturi, ţara sa ar putea intra în faliment şi ar putea fi forţată să iasă din zona euro, scrie The Telegraph.

"Grecia se află în faţa falimentului şi a tuturor consecinţelor acestuia", a avertizat premierul elen ieri seară.

Liderii europeni se întâlnesc în această seară la Bruxelles într-un cadru tensionat de posibilitatea ridicată ca Grecia să eşueze în implementarea măsurilor pe care creditorii internaţionali le cer în schimbul susţinerii financiare. Fără ajutor extern, Grecia nu va putea să plătească datorii de 15 mld. euro în martie.

Din cauza temerilor că Grecia nu va dori să reducă cheltuielile şi să majoreze taxele, Germania a sugerat ca un comisar european să preia controlul asupra politicii fiscale a Greciei pentru a se asigura că ţara va implementa măsurile de austeritate. Ministrul grec de finanţe Evangelos Venizelos a respins acest plan spunând că subminează "identitatea naţională şi demnitatea" Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO