Business Internaţional

Premierul Greciei a acceptat să demisioneze după votul de încredere de astăzi - Reuters

Premierul Greciei a acceptat să demisioneze după votul de încredere de astăzi - Reuters

Autor: Radu Racu

04.11.2011, 10:02 6316

Premierul Greciei, George Papandreou, a acceptat să demisioneze din fruntea guvernului, susţin surse de la Atena pentru Reuters, cu condiţia ca membrii partidului Socialist să-l susţină în faţa votului de încredere la care este supus cabinetul său vineri.

"I s-a spus să plece în linişte dacă vrea să-şi salveze formaţiunea politică din care face parte. El a fost de acord să se dea la o parte. A fost foarte civilizat", au declarat sursele.

Papandreou, fiu şi nepot de premieri de stânga, a sugerat că e gata să renunţe la funcţia sa pentru binele uniunii naţionale, declarând în faţa parlamentului elen că nu e legat de scaunul său.

Mai mult, Giorgios Papandreou, s-a declarat dispus, joi, să retragă proiectul de referendum privind euro, care a generat panică în Grecia şi în zona euro, pentru a garanta planul de salvare european pentru această ţară.

"Chiar dacă nu vom recurge la un referendum, care nu a fost niciodată un scop în sine (...), salut poziţia partidului de opoziţie de dreapta", care s-a declarat pregătit să ratifice în Parlament acordul zonei euro din 27 octombrie, a declarat Papandreou în cadrul consiliului de miniştri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO