Business Internaţional

Preşedintele Zelenski a semnat oficial o cerere pentru ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene

Preşedintele Zelenski a semnat oficial o cerere pentru...

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2022, 18:21 8445

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat oficial o cerere pentru ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene, potrivit informaţiilor New York Times.

Momentul vine după ce în urmă cu câteva ore un oficial UE a declarat că liderii Uniunii Europene ar putea discuta posibilitatea aderării Ucrainei la un summit informal în luna martie.

„Cred că unul dintre motivele pentru care acest lucru este important pentru preşedintele (ucrainean) Volodymyr Zelenskiy este, de asemenea, potenţial în unele dintre discuţiile cu Rusia cu privire la o cale de ieşire", a declarat oficialul, referindu-se la discuţiile pentru a pune capăt conflictului. Dar el a avertizat că niciun proces nu a fost încă demarat.

Anterior, liderul Ucrainei a cerut luni Uniunii Europene să primească de urgenţă ţara în blocul economic, iar informaţia transmisă de New York Times arată demersuri oficiale în acest sens din partea lui Zelenski. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO