Business Internaţional

Prima economie a Europei este în plin picaj: Încrederea în perspectivele de business continuă să scadă odată cu creşterea inflaţiei şi a temerii unei posibile recesiuni

Prima economie a Europei este în plin picaj: Încrederea...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.08.2022, 08:47 612

Încrederea în perspectivele de afaceri ale Germaniei a scăzut în august, pe măsură ce inflaţia în creştere şi temerile cu privire la o posibilă recesiune în cea mai mare economie a Europei s-au intensificat, scrie Bloomberg.

Indicatorul Institutului Ifo al aşteptărilor de afaceri pentru următoarele şase luni a scăzut la 80,3 de la 80,4 în iulie, deşi economiştii preziseseră o scădere mai abruptă. Condiţiile actuale au fost, de asemenea, evaluate ceva mai pesimist. Cu toate acestea, date separate au arătat că economia s-a dovedit mai rezistentă decât se credea iniţial în al doilea trimestru.

Companiile germane emit perspective din ce în ce mai sumbre cu privire la situaţia businessului autohton.

Pe măsură ce ţara se grăbeşte să se îndepărteze de energia rusă, sondajele de afaceri evidenţiază Germania ca un punct slab al celor 19 naţiuni din zona euro. Producţia a început deja să scadă în iulie şi s-a contractat din nou în august, a declarat S&P Global într-un comunicat separat la începutul acestei săptămâni.

Perspectivele pentru lunile următoare sunt „în mod clar pesimiste”, a spus preşedintele Ifo, Clemens Fuest. „Incertitudinea în rândul companiilor rămâne ridicată. Producţia economică este probabil să scadă în al treilea trimestru.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO