Business Internaţional

Prince si-a intarit pozitia la Citigroup

23.03.2006, 00:00 13

Citigroup a anuntat ca actualul director executiv - CEO, Charles Prince, va prelua si titlul de presedinte al consiliului de administratie in cadrul celui mai mare grup financiar din lume, post care apartinea lui Sanford Weill, fostul presedinte Citigroup iesit la pensie, scrie The New York Times.

Decizia, chiar daca era previzibila, are o semnificatie puternica pentru Weill, care a condus banca in ultimii trei ani. Cu toate acestea, schimbarea este un semn al increderii acordate de catre Citigroup directorului executiv, in ciuda faptului ca pe perioada conducerii lui, rezultatele financiare ale companiei au fluctuat.

Sanford Weill, in varsta de 73 de ani, care va ceda locul sau de presedinte al Citigroup lui Charles Prince, in cadrul adunarii actionarilor din 18 aprilie, a primit deja titlul onorific pentru merite deosebite la conducerea bancii. Cu toate acestea, el nu va primi un pachet compensatoriu suplimentar si nici nu va mai putea participa la intrunirile membrilor conducerii Citigroup.

Anul trecut, Prince a demarat o campanie de imbunatatire a controlului companiei si a reputatiei sale, in momentul de fata concentrandu-se asupra operatiunilor din afara SUA. In comparatie cu Weill, un maestru al tranzactiilor externe, actualul director executiv urmareste vanzarile interne si cresterea profitului. Odata cu ocuparea postului de presedinte, Prince, 56 de ani, va schimba vechiul consiliu de conducere cu propriul grup de manageri mai tineri.

Cu toate ca majoritatea companiilor in domeniu considera necesara o separare a posturilor de CEO si presedinte, Prince a declarat ca politica bancii nu se va schimba, chiar daca ambele posturi vor fi ocupate de o singura persoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO