Business Internaţional

Principalele instituţii financiare din Egipt vor fi închise luni. Ambasada SUA din Egipt îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească ţara. Mubarak are o întâlnire cu şefii armatei egiptene

Principalele instituţii financiare din Egipt vor fi închise luni. Ambasada SUA din Egipt îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească ţara. Mubarak are o întâlnire cu şefii armatei egiptene

Autor: Mediafax, Adrian Voicu

30.01.2011, 14:46 110

Principalele instituţii financiare din Egipt vor fi închiseluni, pentru a doua zi consecutiv, printre acestea numărându-sebanca centrală a Egiptului şi bursa din Cairo, informeazăReuters.

Ambasada României la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal,aflându-se într-o zonă neafectată de proteste, au declarat,duminică, pentru Mediafax, reprezentanţi ai misiunii diplomatice,adăugând că, din informaţiile pe care le deţin, niciun român nu afost afectat de evenimentele din Egipt.

"S-au auzit în relativa apropiere a ambasadei focuri de armă,dar, din informaţiile noastre, este vorba despre descărcăriaccidentale. Cartierul în care se află ambasada este unul în caresunt mai multe misiuni diplomatice şi în care deocamdată situaţiaeste una calmă, este linişte. Toată lumea se află la lucru laambasadă, iar situaţia este una normală", au declaratreprezentanţii ambasadei.

Ei au precizat că situaţia este una fluidă la Cairo,schimbându-se de la un moment la altul.

Cetăţenii români aflaţi în Egipt au contactat ambasada cerânddiverse sfaturi, au mai spus reprezentanţii ambasadei.

În ceea ce priveşte o eventuală evacuare a românilor din Egipt,reprezentanţii ambasadei au precizat că deocamdată nu au informaţiidespre un astfel de demers.

Ambasada SUA în Egipt a decis să îi îndemne pe cetăţeniiamericani să părăsească această ţară cât mai repede cu putinţă.

Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a vizitat duminicăcentrul operaţional al armatei, pe fondul protestelor violentesoldate cu cel puţin 111 morţi, anunţă televiziunea publicăegipteană, citată de AFP.

"Preşedintele Mubarak vizitează centrul operaţional al forţelorarmate pentru a urmări evoluţia misiunii de instaurare asecurităţii", precizează postul public de televiziune.

Efectivele poliţiei au fost retrase de pe străzile din Cairo,iar militari sunt poziţionaţi în locuri strategice din Cairo, înspecial în Piaţa Libertăţii, unde mii de protestatari s-au adunatduminică dimineaţă.

Conform unor surse medicale şi din cadrul serviciilor desecuritate, violenţele din ultimele zile s-au soldat cu cel puţin111 morţi şi peste 2.000 de răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO