Business Internaţional

Producătorii de panouri solare din UE cer prelungirea tarifelor antidumping împotriva Chinei

Producătorii de panouri solare din UE cer prelungirea...

Autor: CătăIina Apostoiu

07.09.2015, 00:00 550

Producătorii de panouri solare din Uniunea Europeană au cerut o prelungire a tarifelor impuse împotriva rivalilor chinezi, putând reaprinde ceea ce a constituit cea mai amplă dispută comercială de acest tip din UE, relatează Bloomberg. EU ProSun, un grup care reprezintă producătorii din UE, au cerut Comisiei Europene să reînnoiască tarifele antidumping care vor expira pe 7 decembrie.

Cererea se referă la două seturi de tarife impuse în decembrie 2013 cu scopul de a contracara exporturile la preţuri de dumping de panouri solare din China şi presupuse subvenţii chineze.  Acordul încheiat pe doi ani a stabilit un preţ minim şi o limită de volum cu privire la importurile europene de panouri solare din China.

Producătorii chinezi care au ales să ia parte la acest pact nu mai trebuie să suporte tarifele antidumping. În ultimele luni au apărut o serie de probleme cu privire la acord, comisia revocând exceptările de la plata tarifelor pentru mai multe companii chineze acuzate de a fi încălcat condiţiile privitoare la preţuri. Comisia cercetează de asemenea dacă exportatorii chinezi nu au evitat tarifele exportând panouri solare către UE via Taiwan şi Malaiezia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO