Business Internaţional

Profitul Bank of America a crescut de aproape trei ori anul trecut

Profitul Bank of America a crescut de aproape trei ori...

Autor: Marius Oncu

17.01.2013, 16:24 346

Profitul Bank of America a crescut de aproape trei ori anul trecut, de la 1,45 miliarde de dolari în 2011, când rezultatul a fost afectat de costuri excepţionale de peste 3 miliarde de dolari, la 4,2 miliarde de dolari.

În 2011, rezultatul băncii a fost afectat de amortizarea fondului comercial cu 3,2 miliarde de dolari, se arată în raportul băncii.

Câştigul din trimestrul al patrulea a scăzut cu 63%, în urma costurilor mai mari din prescrierea de ipoteci şi credite neperformante.

Profitul net a coborât în ultimele trei luni ale anului la 732 milioane de dolari, de la 2 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior. Câştigul ajustat pentru factori excepţionali a fost de 29 de cenţi pe acţiune, peste estimarea de 20 de cenţi a analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Banca a anunţat în inuarie un acord de 11,7 miliarde de dolari pentru încheierea amiabilă a unei dispute cu compania Fannie Mae, referitoare la credite ipotecare neperformante, şi s-a alăturat unui program de 8,5 miliarde de dolari la nivelul industruiei bancare americane, destinat despăgubirii în cazurile de prescriere abuzivă.

Directorul general al Bank of America, Brian T. Moynihan, a petrecut primii ani din mandat restructurând banca după preluarea instituţiilor financiare Countrywide Financial şi Merrill Lynch, notează Bloomberg. Moynihan a vândut active de peste 60 de miliarde de dolari în acest proces.

Banca, a doua instituţie de credit din SUA după active, a înregistrat costuri de aproape 50 de miliarde de dolari începând din 2007, inclusiv pentru returnări de fonduri şi litigii legate de credite ipotecare cu probleme şi prescrieri abuzive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO