Business Internaţional

Profitul Carlsberg, afectat de vremea nefavorabila

13.08.2004, 00:00 28



Profitul operational obtinut de producatorul danez de bere Carlsberg a crescut cu 23% in primul semestru, pana la la 1,5 miliarde coroane daneze (246,7 milioane dolari).



In aceeasi perioada a anului trecut, profitul obtinut inainte de taxe si impozite si de deducere a amortizarilor si deprecierilor (EBITDA) a fost de 200 de milioane de dolari.



Profitul operational include si castiguri din proprietati, in valoare de 68 milioane dolari, cu 50 milioane dolari mai mult fata de primul semestru al anului trecut.



Vanzarile grupului danez au urcat cu 4%, cifrandu-se la 2,8 miliarde dolari, iar profitul net a crescut cu la 64 milioane dolari. Valoarea profitului net a depasit, de asemenea, anticiparile companiei, care plasau castigul la 52 milioane dolari.



Producatorul de bere a mentionat ca a marit costurile de marketing pentru a-si consolida pozitia pe o piata marcata de dificultati.



Compania a reamintit estimarile referitoare la profitul operational si vanzari, dar a majorat la nivelul profitului asteptat. In acelasi timp, datoriile s-au majorat, in urma unor achizitii, la 3,9 miliarde dolari fata de 1,7 miliarde dolari in 2003.



Carlsberg a declarat ca profitul sau pe cel de-al doilea trimestru al anului a scazut din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Europa, costurilor cu sponsorizarea campionatului de fotbal Euro 2004 precum si reducerilor de pret din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO