Business Internaţional

Recep Erdogan şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia Ciprului

Recep Erdogan şi Theresa May au discutat telefonic...

Autor: Andrei Ionascu

04.07.2017, 19:42 114

Erdogan şi May au subliniat importanţa "ajungerii la o soluţie corectă, de durată şi completă pentru ambele părţi", prin depăşirea impasului în negocierile privind situaţia statului Cipru.

Organizaţia Naţiunilor Unite doreşte semnarea unui acord de pace care să unească Ciprul sub un stat federal, înţelegere care ar putea defini viitoarele relaţii ale Europei cu Turcia, un stat-cheie în acest conflict.

Cipru, o ţară insulară din Marea Mediterană, membră a Uniunii Europene, a fost divizată din 1974, când o lovitură de stat a fost urmată de violenţe împotriva turcilor aflaţi în Cipru. Ulterior, Ankara a intervenit ca un garant al puterii.

Recep Erdogan şi Theresa May au discutat şi despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, în special în domeniul economic şi în cel al apărării. Totodată, cei doi lideri au confirmat cooperarea în lupta împotriva terorismului.

Premierul britanic a condamnat recentele asasinate din Turcia, asupra unor membri ai partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP).

"Premierul şi-a oferit condoleanţele după uciderea unor colegi de partid ai preşedintelui, în sud-estul Turciei, weekendul trecut. Acest tip de brutalitate întăreşte hotărârea noastră de a lupta cu terorismul şi cu extremismul. Combaterea extremismului va fi un subiect de bază pentru discuţiile din această săptămână în cadrul summitului G20 de la Hamburg", se arată într-un comunicat transmis de cabinetul Theresei May.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO