Business Internaţional

Reduceri substantiale la Marsh&McLennan. De locuri de munca

10.11.2004, 00:00 10



Compania americana Marsh&McLennan, implicata in scandalul comisioanelor primite de la asigurari, a anuntat concedierea a 3.000 de angajati, sau 5% din forta de munca, de la divizia de brokeraj in asigurari, informeaza Bloomberg.



Marsh, cel mai mare broker de asigurari din lume, are circa 38.000 de angajati la nivel global. Pierderea comisioanelor platite de asiguratori pentru a obtine un statut preferential in raport cu alti parteneri ai companiei (care au adus firmei, anul trecut, venituri in valoare de 845 milioane dolari), precum si costurile legate de procesul intentat de procurorul general al New York-ului, Eliot Spitzer, s-au dovedit o lovitura serioasa pentru Marsh, chiar daca nu se va confrunta cu o pierdere accentuata a clientelei.



Reducerile de personal vor costa compania 325 milioane dolari, inainte de impozite, in urmatoarele sase luni, dar vor genera economii anuale de 400 milioane dolari.



Marsh a raportat o reducere cu 94% a profitului pe al treilea trimestru- prima scadere in decurs de aproape trei ani- pana la 21 milioane dolari, sau 4 centi pe actiune, pe fondul retragerilor de fonduri de la divizia Putnam Investments, care administreaza un fond mutual.



Actiunile companiei au cunoscut un declin de 40%, de cand Spitzer a acuzat firma de practici incorecte.



Marsh incearca in prezent sa ajunga la o intelegere cu procurorul general al statului New York. Directorul executiv Michael Cherkasky, numit in functie in urma cu doua saptamani, dupa ce Spitzer a refuzat sa negocieze cu predecesorul Jeffrey Greenberg, a inceput sa restructureze conducerea si a anuntat luni ca William Rosoff, consilierul general, si alti doi directori din conducerea de varf si-au dat demisia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO