Business Internaţional

Rusia a devenit mai agresivă faţă de NATO după victoria lui Donald Trump în SUA

Rusia a devenit mai agresivă faţă de NATO după...

Autor: Mihai Draghici

16.02.2017, 16:26 158

"Dacă observăm comportamentul Rusiei după alegerile din Statele Unite, au sporit încet tensiunile; comportamentul a devenit mai agresiv, inclusiv din punctul de vedere al încălcării reglementărilor internaţionale", a afirmat Ţahkna, citat de site-ul agenţiei Bloomberg.

"Acum ni se testează limitele. Sper că nu se va ajunge la apariţia unor noi zone de conflict. De aceea, Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită", a subliniat ministrul eston al Apărării.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a acuzat că Alianţa Nord-Atlantică încearcă să atragă Rusia într-o confruntare militară, prin acţiuni "provocatoare". "Alianţa Nord-Atlantică a asumat misiunea oficială de a limita activităţile Rusiei. În acest scop, NATO a continuat să se extindă, iar acum pare să fi găsit un nou motiv serios pentru a justifica extinderea, astfel că s-a accelerat procesul mobilizării forţelor convenţionale şi strategice dincolo de frontierele statelor membre", a adăugat Vladimir Putin. "Alianţa Nord-Atlantică ne provoacă în mod constant, cu scopul de a ne atrage într-o confruntare. Există încercări de ingerinţe în afacerile noastre interne în scopul destabilizării situaţiei sociale şi politice din Rusia", a atras atenţia liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin consideră că, la summitul NATO organizat în 2016 la Varşovia, "Rusia a fost declarată principala ameninţare la adresa securităţii Alianţei Nord-Atlantice pentru prima dată după 1989".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO