Business Internaţional

Safeway plateste interesul altora

09.07.2003, 00:00 17

Lantul britanic de supermarket-uri Safeway, aflat in centrul unei lupte de preluare, a raporat o scadere a vanzarilor inregistrate pe primul trimestru si profituri nemodificate, managementul companiei fiind ocupandu-se in prezent de situatia ofertelor depuse.
In primele 12 saptamani ale acestui an, vanzarile au scazut cu 0,6%. Carlos Criado-Perez, directorul executiv al companiei, a descris aceasta performanta ca reprezentand "un inceput bun pentru acest an", in ciuda situatiei generale a companiei.
Acesta a adaugat ca in ciuda interesului manifestat fata de grup de catre Tesco, J Sanisnbury, Asda/Wal-Mart si Morrison, Safeway isi va putea atinge obiectivul de mentinere a unei stabilitati a performantelor inregistrate.
Totusi, in legatura cu lupta de preluare a carei tinta este Safeway, Cirado-Perez a adaugat: "Credem ca ne vom putea mentine in continuare pe pozitii, insa acest lucru va fi din ce in ce mai greu odata cu trecerea timpului". Compania se asteapta ca profiturile inregistrate pe primul trimestru sa fie comparabile cu cele raportate anul trecut, excluzand costurile legate de oferte.
Safeway a anuntat la inceputul acestui an ca interesul ofertantilor a costat-o deja 42,5 milioane de lire sterline. Din aceasta suma, 20 milioane de lire sterline au fost asociate cu costurile mai mari legate de furnizori, 17 milioane au reprezentat comisioanele platite consilierilor si 5,5 milioane de lire sterline au fost alocate de companie in scopul mentinerii principalilor sai directori.
Decizia Comisiei pentru Concurenta cu privire la companiile carora le va fi permis sa depuna oferte pentru Safeway nu este asteptata mai devreme de luna septembrie, insa multi cred ca vor ramane numai doi ofertanti in cursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO