Business Internaţional

Secretul succesului in afaceri: trei oameni intr-o barca

25.02.2005, 00:00 34

Formula succesului in afaceri este simpla: trei oameni intr-o barca, spune investitorul Lajos Gallasz, care a pus bazele unei companii de inchiriere de iahturi de curse, alaturi de marinarul Jozesf Gal si Robert Lang, un fost vanzator de masini. Sediul firmei este in portul croat Biograd, informeaza The Budapest Sun.



"Facem istorie. Nimeni din lume nu mai ofera acest gen de servicii", a precizat Gallasz. Cele douazeci de iahturi identice complet echipate au fost achizitionate de la un producator din Bavaria. Desi afacerea a fost lansata de curand, compania a inchiriat deja intreaga flota.



Adriatic Challenge va furniza iahturi pentru Hungarian Miramar Cup si Austrian Adriatic Sailing Week (printre clienti numarandu-se campionii olimpici de la Atena, Roman Hagara si Andreas Gerlice). Compania ofera servicii in trei domenii diferite: inchirierea clasica, servicii complete inclusiv organizarea de curse si organizarea de petreceri, special pentru participantii la intreceri.



Nisa de piata a inregistrat o evolutie spectaculoasa, piata europeana crescand in medie cu 10% pe an, in timp ce rezultatele din Croatia s-au majorat cu 15 procente.



Gallasz a precizat ca motivul pentru care au ales Croatia si Marea Adriatica este dezvoltarea puternica a infrastructurii, destinatia fiind foarte accesibila pentru turisti, atat pe cale aeriana, cat si rutiera. Marina Kornati din Biograd, locul in care compania si-a stabilit sediul, este centrul nautic cu cele mai multe regate din Croatia. Centrul reprezinta si o destinatie turistica populara, unde faleza si viata de noapte sunt un adevarat magnet pentru turisti. Alaturi de numeroasele hoteluri, cafenele, restaurante si baruri, turistii pot practica o gama variata de sporturi, activitati de recreere si divertisment.



"Numai in acest an guvernul croat are in plan constructia a 400 de kilometri de autostrada care vor fi adaugati la reteaua nationala", spune Gallasz. "Noi ne adresam unui segment special si speram sa fim solicitati sa organizam evenimente importante", a continuat el.



Federatia Maghiara de Iahting, care face parte din European Sailing Federation, a anuntat ca include pe lista evenimentelor o noua regata de iahting. Compania spera sa furnizeze nave si pentru acest concurs. Reprezentantii companiei sustin ca sunt pregatiti pentru orice, chiar si pentru Campionatul Ungariei. Anul trecut au avut loc 12 curse importante organizate de grupuri care proveneau din Ungaria, 14 organizate de austrieci, sase curse slovace si cinci cehe, poloneze si germane care s-au desfasurat pe coasta Marii Adriatice.



Gallasz spune firma lor asigura ambarcatiuni si pentru evenimente organizate de diferite corporatii pentru team building sau pentru divertismentul si recreerea angajatilor. "In fiecare an, marile corporatii organizeaza aproximativ 100 de curse de o saptamana pe Marea Adriatica. La regate au participat doctori sau ingineri, acestea desfasurandu-se atat in nordul, cat si in sudul Adriaticii", a conchis Gallasz.



Pentru a oferi clientilor cat mai multe detalii despre serviciile oferite, precum si despre companie, a fost realizat si un site de unde cei interesati pot obtine informatii. Desi mare parte din site se afla inca in constructie, este un prim pas pentru o mai buna promovare a Adriatic Challenge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO