Business Internaţional

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut de politia din New York pentru agresiune sexuala

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut de politia din New York pentru agresiune sexuala

Autor: Crenguta Nicolae

15.05.2011, 09:19 1463

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fostretinut sambata pe aeroportul John F. Kennedy din New York, caurmare a plangerii unei cameriste de la un hotel din Times Square,care sustine ca a agresat-o sexual.

Seful FMI a fost retinut de ofiteri ai Autoritatii Portuare dinNew York, cu numai cateva minute inainte sa se imbarce intr-unavion Air France cu destinatia Paris, transmit agentiileinternationale de presa. El a fost predat politiei din Manhattan,care investigheaza un "atac brutal", atribuit lui Strauss-Kahn,asupra unei angajate a hotelului Sofitel.

Un comisar de politie a precizat ca menajera, in varsta de 32 deani, a intrat in camera lui Strauss-Kahn spre a face curatenie,sambata la pranz. Directorul FMI a iesit din baie in pielea goalasi ar fi incercat sa-i smulga hainele si s-o forteze sa-i faca sexoral, dar ea a scapat si a fugit la receptie, alertand conducereahotelului, care a anuntat politia. Cand politistii au ajuns lahotel, Strauss-Kahn deja plecase spre aeroport, lasandu-si incamera telefonul mobil si alte obiecte. "Victima a fost dusa laspitalul Roosevelt din Manhattan, unde a fost tratata pentru traumeminore", a declarat comisarul Paul Browne pentru CNN.

Inculparea lui Strauss-Kahn pentru agresiune sexuala, tentativade viol si sechestrare de persoana este iminenta. Potrivitavocatului sau, Benjamin Brafman, citat de Reuters, seful FMI isiva sustine nevinovatia in raport cu toate capetele deacuzare.Citiţi mai mult despre directorul FMI reţinut pentru agresiunesexuală pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9633
Diferență: -0,1268
Ieri: 4.9696
Azi: 4.6099
Diferență: -0,9944
Ieri: 4.6562
Azi: 5.7790
Diferență: 0,3909
Ieri: 5.7565
Azi: 5.0913
Diferență: -0,4147
Ieri: 5.1125