Business Internaţional

Shinzo Abe solicită Coreei de Nord să se abţină de la efectuarea altor ”acţiuni instigatoare”

Shinzo Abe solicită Coreei de Nord să se abţină de la...

Autor: Olimpia Nicolae

17.04.2017, 09:18 58

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreeană, după ce liderul Statelor Unite a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării.

Abe a declarat de asemenea că va schimbi opinii legate de statul nord-coreean cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unui summit la care ambii vor participa la sfârşitul lunii aprilie.

Mai multe nave de război japoneze se vor alătura grupului naval american Carl Vinson care se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, din cauza temerilor faţă de programul rachetelor nord-coreene.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO