Business Internaţional

Spania continuă să fie zguduită de manifestaţii. Sute de spanioli protestează faţă de o nouă reformă care afectează piaţa muncii

Autor: Alexandra Fusoi

09.06.2011, 09:31 331

Câteva sute de tineri spanioli s-au adunat miercuri seară laMadrid, în apropierea sediului Parlamentului, pentru a protestafaţă de o nouă reformă care va afecta piaţa muncii, relateazăAFP.

Scandând "Reduceri bugetare pentru deputaţi" sau "nu plătimpentru această criză", manifestanţii au parcurs cele câteva sute demetri dintre tabăra lor din piaţa Puerta del Sol şi sediulCongresului, unde poliţiştii i-au împiedicat să pătrundă înclădire.

Manifestaţia a continuat în cursul serii, protestatarii fiindsupravegheaţi de câteva zeci de scutieri.

O parte dintre demonstranţi s-au aşezat pe jos, în timp ce alţiiau rămas în picioare, ridicând braţele în aer şi strigând "acesteasunt armele noastre" sau indicând către clădirea Parlamentului şiscandând "aceasta este peştera lui Ali Baba". Ei au scuturat în aerchei şi au scandat "acestea sunt cheile părinţilor mei",referindu-se la faptul că mulţi tineri cu vârsta sub 25 de ani,afectaţi puternic de şomaj, nu-şi pot permite să locuiascăsinguri.

Manifestanţii au citit o moţiune care critică proiectul reformeisociale. "Şi înainte de adoptarea legii am spus că este destul(...). Nu suntem mărfuri în mâinile bancherilor şi politicienilor",afirmă textul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO