Business Internaţional

Start la bursa zvonurilor: Apple anunţă cea mai importantă conferinţă a anului. Ce produs va lansa?

 Start la bursa zvonurilor: Apple anunţă cea mai...

Autor: Ştefan Stan

24.04.2013, 18:12 1689

Cea mai mare conferinţă anuală a dezvoltatorilor organizată de Apple, va avea loc pe 10 iunie în San Francisco, presa internaţională începând deja speculaţiile despre ce produse vor fi prezentate, scrie USA Today.

 

Cele mai vehiculate produse Apple, care ar putea fi prezentate la World Wide Developers Conference (WWDC), sunt un smartwatch, sau un nou iPhone.  

 

Biletele la conferinţă vor costa 1.599 de dolari fiecare, iar cumpărătorii trebuie să fie din rândurile dezvoltatorilor de programe pentru iOS sau Mac.

 

Apple a promis pentru conferinţă o prezentare a următoarelor soft-uri iOS şi OS X, conform declaraţiilor lui Phil Schiller, vicepreşedinte Apple. Anul trecut, compania a oferit la WWDC o imagine asupra iOS 6, Mac OS X Mountain Lion, şi a inclus lansarea laptopului MacBook, cu ecran de 15 inci şi display Retina.

 

„Aşteptăm cu nerăbdare conferinţa WWDC din 2013. Dezvoltatorii noştri au avut cel mai prolific şi profitabil an de până acum, şi suntem entuziasmaţi să le arătăm ultimele progrese tehnologice ale software-urilor”, a declarat Schiller.

 

În ultima perioadă, Apple s-a confruntat cu o problemă, din cauza temerilor privind încetinirea creşterii pieţei smartphone-urilor şi intensificarea competiţiei în zona electronicelor mobile. Deşi titlurile Apple s-au depreciat cu aproximativ 24% de la începutul acestui an, vânzările companiei americane au crescut cu 11.2%.

 

Apple a vândut 37.4 de milioane de iPhone-uri în primul trimestru al lui 2013, faţă de 35.1 de milioane de aparate, anul precedent, şi 19.5 milioane de iPad-uri, comparat cu 11.8 milioane, anul trecut.  

 

Profitul net al Apple a scăzut în perioada ianuarie-martie - al doilea trimestru al anului fiscal 2012-2013 - cu 18%, la 9,55 miliarde dolari, de la 11,62 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO