Business Internaţional

Stema URSS considerată "contrară ordinii publice şi bunelor moravuri" de tribunalul UE

Stema URSS considerată "contrară ordinii publice şi bunelor moravuri" de tribunalul UE

Autor: Mediafax

21.09.2011, 15:22 1131

Tribunalul Uniunii Europene a decis că fosta stemă a URSS nu poate fi înregistrată ca "marcă comunitară", refuzul fiind întemeiat pe un articol care prevede posibilitatea de a respinge o marcă dacă ea este contrară "ordinii publice şi bunelor moravuri" existente chiar şi într-o anumită zonă a UE.

"Tribunalul a respins o acţiune în anulare formulată împotriva deciziei Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieţei Interne (OAPI) prin care se respinge cererea unei societăţi de a înregistra drept marcă comunitară o reprezentare grafică identică cu stema fostei URSS. Având în vedere legislaţia şi practica administrativă din anumite state membre, OAPI a considerat că simbolurile în cauză urmau să fie percepute ca fiind contrare ordinii publice şi bunelor moravuri de o parte importantă a publicului vizat din acele state membre ale Uniunii Europeane care au fost supuse regimului sovietic", se precizează într-un comunicat de miercuri al instituţiei.

În decizia pronunţată marţi, Tribunalul UE a considerat că OAPI "nu a săvârşit o eroare de apreciere atunci când a constatat că marca solicitată era contrară ordinii publice şi bunelor moravuri în percepţia publicului relevant din Ungaria".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO