Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Alexandru Matei

30.05.2011, 23:32 44

Coaliţia condusă de cancelarul german AngelaMerkel a ajuns la un acord cu privire la renunţarea la energianucleară, stabilind anul 2022 ca dată limită pentru închidereaultimelor reactoare ale Germaniei, scrie Bloomberg.

Guvernul
egiptean se aşteaptă să încheie negocierileprivitoare la un împrumut în valoare de 3 mld. dolari de la FMIpână pe 5 iunie, ţara nord-africană încercând să-şi finanţeze undeficit bugetar în creştere după revoltele populare, scrieBloomberg.

Bob Diamond, directorul executiv al bănciibritanice Barclays, s-a întâlnit cu primul-ministru spaniol LuisZapatero într-o perioadă în care băncile regionale - cajas - suntîn căutare disperată de investitori, potrivit The Telegraph.Barclays ar putea avea în vedere o ofertă de ordinul miliardelor delire sterline pentru una din bănci.

Volkswagen îşi va concretiza oferta pentruproducătorul de camioane MAN în zilele următoare, scrie agenţia depresă Thomson Reuters. Oferta face parte din planurile ambiţioasepe care cel mai mare producător auto european le are în vedereapreluării poziţiei de lider mondial de la rivalul său japonezToyota Motor până în 2018.

Producătorul de genţi de voiaj Samsonite a făcutîncă un pas spre listarea pe bursa din Hong Kong stabilind uninterval de preţ la care va vinde acţiunile, scrie agenţia de presăThomson Reuters. Samsonite intenţionează să strângă 1,5 miliarde dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO