Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Băncile europene vor fi nevoite să ofere maimulte detalii despre numărul angajaţilor care câştigă mai mult de 1mil. euro pe an, scrie Financial Times. Comisia Europeană a propusca autorităţile naţionale să colecteze informaţii despre numărulcelor care câştigă ce puţin 1 mil. euro şi să le transmităautorităţii bancare europene.

Compania olandeză ING şi-a vândutoperaţiunile de asigurări din America Latină către Grupo deInversiones Suramericana pentru 2,7 mld. euro, scrie Bloomberg. INGtrebuie să vândă întreaga divizie de asigurări şi pe cea demanagement al investiţiilor înainte de 2013 pentru că a primitajutor de stat în timpul crizei financiare.

Producţia şi vânzările Toyota din Japonia auscăzut cu 38%, respectiv 41% în primul semestru din cauzacutremurului care a devastat ţara în luna martie, scrie BBC News.Toyota este cel mai mare producător auto din lume.

BP, al doilea mare grup petrolier european şi alpatrulea din lume, are o valoare a activelor de 248 mld. dolari, întimp ce capitalizarea de piaţă este de numai 147 mld. dolari,analiştii recomandând companiei să se divizeze, după exemplulConocoPhillips, pentru a restrânge diferenţa.

Ryanair, cea mai mare companie lowcost dinEuropa, a raportat un profit brut de 156,6 mil. euro în trimestruldoi, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,scrie BBC News. Numărul de pasageri a crescut cu 18%, la 18mil.

Irlanda a vândut o participaţie de 1,1 mld.euro în cadrul Bank of Ireland către un grup de investitori privaţiîntr-o tranzacţie care scoate cea mai mare bancă irlandeză de subcontrolul statului, scrie The Telegraph. După vânzare, guvernul vamai deţine maximum 32% din acţiunile băncii.

Guvernul Japoniei intenţionează să emităobligaţiuni în valoare de 10.000 mld. yeni (128 mld. dolari) şi săreducă cheltuielile cu 3.000 mld. yeni pentru a finanţa mai multeproiecte de reconstrucţie a regiunii de nord-vest a ţării,devastată de cutremur şi tsunami.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO