Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Bogdan Cojocaru, Anca Dumitrescu

06.06.2012, 00:00 57

Ministerul argentinian de externe a catalogat ca "ilegale şi clandestine" activităţile companiilor petroliere britanice din insulele Falklands, acuzându-le pe acestea că execută foraje în apele Argentinei, scrie The Telegraph. Preşedinta argentiniană Cristina Fernandez de Kirchnera a declarat că aceste companii desfăşoară operaţiuni "într-o zonă suverană a Argentinei şi astfel cad sub incidenţa legilor argentiniene". Ea a avertizat că producătorii de petrol britanici nu sunt autorizaţi de guvernul argentinian. Ministerul de externe a atenţionat că declaraţiile lui de Kirchnera deschid calea anchetelor penale.

Fostul director general al UniCredit Alessandro Profumo se află printre 20 de bancheri şi foşti manageri ai băncii italiene şi ai băncii britanice Barclays puşi sub acuzare pentru fraudă fiscală, într-o investigaţie legată de un plan de investiţii numit Brontos, transmite Bloomberg. Primul termen de judecată a fost programat pe 1 octombrie, a declarat procurorul Alfredo Robledo, care a spus că UniCredit s-a folosit de vehiculul de investiţii Brontos creat de Barclays pentru a evita plata impozitelor. Brontos a fost creat pentru ca dobânda unui depozit să pară a fi dividende ale unor instrumente financiare fictive, a arătat Robledo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO