Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

15.02.2011, 23:20 17

Guvernul turc vrea să vândă acţiuni la companiaaeriană Turkish Airlines, ca parte a unui ambiţios program deprivatizare care cuprinde bănci, centrale, drumuri şi reţeaua deferiboturi din Istanbul, scrie Finacial Times. Participaţiastatului la Turkish Airlines este de 49% şi valorează 2,58 mld.lire turceşti (1,2 mld. euro).

Guvernele din zona euro ar trebui să evite ouniune fiscală totală, însă cooperarea ar trebui extinsă, este depărere Lorenzo Bini, membru al boardului BCE, scrie The Wall StreetJournal. "Ar fi riscant ca zona euro să adopte o integrare fiscalăşi bugetară prea mare cu scopul de a înlătura instabilitatea", amai spus el.

Grupul petrolier american Chevron a fostobligat de o instanţă din Ecuador la plata unor despăgubiri pentrupoluare de 8,6 mld. dolari (6,39 mld. euro), scrie agenţia de ştiriThomson Reuters.

Grupul bancar britanic Barclays a înregistratîn 2010 profituri înainte de taxe în valoare de 6,07 mld. liresterline (7,21 mld. euro), în creştere cu aproximativ 30% faţă deanul 2009, când a raportat profituri de 4,5 mld. lire sterline(5,35 mld. euro), scrie BBC News.

Preţul porumbului ar putea urca la un maximistoric în prima jumătate a acestui an, în condiţiile în careachiziţiile guvernamentale vor pune presiune pe piaţă, conformtraderului de cereale Agrocorp, scrie The Wall Street Journal. "Pepiaţa porumbului raportul cerere-ofertă este extrem dedezechilibrat", a spus Vijay Iyengar, directorul Agrocorp.

Danone, cel mai mare producător de iaurt dinlume, a raportat o creştere a profiturilor cu 18% în 2010 la 1,67mld. euro, de la 1,41 mld. euro în 2009, scrie Bloomberg. Majorareas-a datorat creşterii vânzărilor în Asia, pe segmentele apăîmbuteliată Aqua şi hrană pentru copii Dumex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO