Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru

07.11.2011, 00:01 46

Angajaţii companiei feroviare de stat din Bulgaria vor organiza în luna aceasta o grevă la nivel naţional pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a concedia 2.000 de angajaţi. Data grevei va fi stabilită astăzi, scrie agenţia Novinite. Compania feroviară se confruntă cu o situaţie financiară gravă, iar ministerul transporturilor a declarat compania în "faliment tehnic".

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde (foto) a început duminică o vizită de trei zile în Rusia. Lagarde va discuta cu reprezentanţi ai ministerului rus de finanţe şi ai băncii centrale. Rusia, membru al FMI din 1992, insistă pentru reformarea instituţiilor financiare, în special a structurilor de management.

Grupul farmaceutic francez Sanofi va reduce personalul bazei de cercetare şi dezvoltare din Ungaria în cadrul eforturilor de a-şi consolida centrele de cercetare la nivel mondial, potrivit Budapest Business Journal. Circa jumătate dintre cei 300 de angajaţi ai centrului din Ungaria nu vor fi afectaţi de această acţiune, potrivit presei locale. Sanofi are circa 2.500 de salariaţi în Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO